Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kisfalunkba látogatott a Katari női válogatott

2011.07.27

Nagy izgalommal vártuk a mérkőzést, tavaly már voltak nálunk, akkor 5: 3-ra nyertünk. Kíváncsiak voltunk, hogy 1 év alatt mennyit tud fejlődni egy gondokkal nem küzdő, és dolgozni nem kényszerülő csapat. Az egész idejüket szinte csak a futballnak szentelhetik, hiszen ők a világ egyik leggazdagabb országa, olajkitermelésből élnek, Dubai- hoz kell hasonlítani őket. A csapatnak Portugál edzője van, és külön erőnléti edzővel rendelkeznek, aki magyar származású. Ennek tudatában nagyon kíváncsiak voltunk, hogy mennyire fejlődött a csapat. Nem csak a csapat várta ezt a mérkőzést, hanem nagyon sok néző is kilátogatott a lányok meccsére. Minden adott volt egy jó hangulatú mérkőzéshez. A bevonulás után a játékosok megajándékozták egymást, és kezdődhetett a játék. Az első percben jött a hideg zuhany, balszélen félpályáról indulva megkapta a labdát az egyik Katari játékos, lefutotta védőnket, és 10méterről elgurította a kapus mellett a labdát. Nagy boldogság volt katari részről, a lányok sikongattak, és egymást ölelgették. Nem kellett sokat várnia az egyenlítésre, Eszter egy 25 méteres bombával egyenlített. Elindult a kerepesi henger, 5 perc alatt 3 gólt lőttünk. A következő két gólt az új csatár csillagunk lőtte: Farkas Zsuzsanna.

A félidő vége előtt még Eszter lőtt szintén távolról egy gól 5: 1.

A második félidőt ott folytattuk, ahol abba hagytuk, ezek után szintén végig támadtuk a mérkőzést. A második félidőre a Szilas Tv is megérkezett, és videóra tudta venni csapatunk fölényét, ne képzelje senki, hogy a katari válogatott feladta volna, foggal, körömmel küzdöttek, nem volt elveszett labda a számukra. De több gólt már nem tudtak lőni. Mi még 3 gólt lőttünk, mindez Tóth Eszter személyében, akinek kitűnően ment a játék, és így a végeredmény 8: 1 lett. A lányok nagyon lelkes nézőktől szintén megkapták a vastapsot, mint a bajnokság végén.

 

Két nappal később az U13-as lányaink mérték össze erejüket a Katari kislányokkal. Itt még nagyobb volt az izgalom és a várakozás. A mérkőzést 6+1 bejátszottuk, kereszt pályán, jó volt végig nézni a nézőtéren, mert szintén sok néző volt kint a szülők mellett. Kerepesi csapat, nem csak Kerepesi lányokból állt, mivel ennyi lányunk nincs, hanem a szomszédból: Pécel, Kistarcsa, Nagykáta, Veresegyházról is jöttek. A lányok nem ismeretlenek egymásnak, hiszen ha tornákra megyünk, mindig az ő segítségüket szoktuk kérni, és a Pest Megyei válogatottban is együtt szerepelnek. A mérkőzés ugyanúgy kezdődött, mint a nagyoknál a második percben már Katar vezetett 1: 0-ra, de utána itt is beindult a Kerepesi henger, és a lányok egymás után lőtték a szebbnél szebb gólokat. Nagyon ügyesen játszottak, feltűnő volt, hogy mennyire érzik egymást a gyerekek, és milyen pontosan passzolnak egymásnak. A félidő itt is 5: 1-es vezetés, a második félidőben sem tudták abba hagyni a lányok a gólgyártást. A Katari lányok itt sem adták fel a mérkőzést, ők is végig küzdöttek, néha már súrolva a sportszerűség küszöbét, de lányaink bírták a megpróbáltatást, és a második félidőben is ötöt lőttek nekik. És így végül 10:1-re győzedelmeskedtek, nagy volt az öröm. Az öltözőben nagy rakás sütemény várta a fiatalokat, amit boldogan fogyasztottak, miközben a meccs élményeit megbeszélték. Nagy jövő áll a lányok előtt, csak így tovább. Gratulálunk!

 

A mappában található képek előnézete Qatar - Kerepesi SBE (2011)

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>